
Olen Elisa Vuorenmaa
Akupunktiohoitaja ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntija
Olen koulutettu akupunktiohoitaja ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntija. Hoitovalikoimani sisältää akupunktion lisäksi kiinalaiset manuaaliset tekniikat kuten guashan, tuinan ja kuivakuppauksen sekä kiinalaisen lääketieteen mukaisen ravintoneuvonnan. Lisäksi olen suorittanut kiinalaisten kosmeettisten menetelmien erikoistumisopinnot, joihin kuuluvat kosmeettinen guasha (Yin Your Skin Pro®), kosmeettinen akupunktio sekä kosmeettinen kuivakuppaus.
Akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen hoitojen lisäksi järjestän ryhmähoitoja mm. Nada-korva-akupunktiossa sekä qigongin terveysharjoitteissa, ohjaan qigongin ja asahin pienryhmiä. Lisäksi ohjaan pieniä itsehoitoryhmiä, mm. kasvoguashassa ja akupainannassa. Olen ohjannut työväenopistossa sekä työpaikoilla Tyhy-päivinä qigongia ja asahia. Tarjoan sekä ryhmänohjausta ja myös akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen yksilöhoitoja työpaikoille. Ole yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla tai viestillä minuun niin keskustellaan lisää. Yhteystiedot löydät täältä.
Toiminnan vastuuvakuutus ja Finnacun jäsenyys
- Minulla on voimassaoleva toiminnan vastuuvakuutus.
- Olen Finnacu ry:n, Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistyksen jäsen.
- Kuulun Finnacun terapeuttirekisteriin.
- Finnacu ry:n hoitajarekisteriin kuuluvilla akupunktiohoitajilla on yhdistyksen vaatimukset täyttävä vähintään 3,5 vuotinen akupunktiohoitajakoulutus, länsimaisen lääketieteen perusopinnot (min. 30 op) sekä voimassa oleva EA1-koulutus. Finnacun hoitajien koulutusvaatimukset täyttävät European Traditional Chinese Medicine Association (ETCMA) koulutuskriteerit sekä toimintamallit akupunktion harjoittamiselle. ETCMAn tavoitteena on luoda vahva pohja akupunktion harjoittamiselle ja parantaa kiinalaisen lääketieteen tunnettavuutta ja asemaa jäsenmaiden lainsäädännössä. Suomessa ETCMA:n ainoa jäsenyhdistys on Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys Finnacu ry.
Koulutukseni
Pohjakoulutus ja kiinalainen lääketiede
- Sosionomi (amk) (laillistettu), Laurea ammattikorkeakoulu 1995
- Kodinhoitaja (nimikesuojattu), Tuusulan sosiaalialan oppilaitos 1992
- Akupunktiohoitaja ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, sis. kliininen harjoittelu (3,5 v.), Kiinalaisen lääketieteen akatemia 2021
- Länsimaisen lääketieteen opinnot (43 op), Itä-Suomen yliopisto 2020
- EA1 Ensiapukoulutus, voimassa 14.11.2025 asti
- Kiinalainen ravinto-oppi, Dr. Gill Barzlay, PhD Science Based Chinese Medicine, 2021
- Mei Rong – kosmeettiset hoitotekniikat -erikoistumisopinnot (10 op, 241 h), Katja Kokko ja Taina Alakulppi, Kiinalaisen lääketieteen akatemia, 2022
- Yin Your Skin® Pro kosmeettinen kasvoguasha, Katja Kokko, 2022
- Motorinen akupunktio, 18 h, FinnAcu, Juho Sammalkorpi, 5.-6.11.2022
Täydennyskoulutukset
- Lääketietoutta akupunktiohoitajille, proviisori Maria Tyrnävä, FinnAcu, 2022
- Kiinalaiset avaimet itsetuntemukseen, Paula Sagulin, Akupunktio Lähde, 2021
- Lääketietoutta luontaishoitajille, proviisori Maria Tyrnävä, Kiinalaisen lääketieteen akatemia, 2020
- Yin, Yang ja neljä tyyppiä – ruoka lääkkeenä, Peter Torssell, Akupunkturakademin, Finnacu, 2018
Mielen ja kehon harjoitteet, perus- ja täydennyskoulutuksia
- Qigong-ohjaaja (trad.), Qigong Culture Institute, Suomen Qigong yhdistys, Sensei Takashi Tsumura ja Kauko Uusoksa 2013 (2,5 v.)
- Terveysqigong-ohjaaja, International Health Qigong Association, Chinese Health Qigong Association, Suomen Terveys Qigong -yhdistys, Suomen ohjaajana Kauko Uusoksa 2015 (2,5 v.)
- Qigong-ohjaaja, Pasi Pölönen, Dynamis, 2005 (1 v.)
- Funktionaalinen kehotietoisuus, Timo Klemola, 2013
- Syvä Asahi™- ohjaaja, Asahi-Akatemia, 2017
- Asahi Health® -ohjaaja, Asahi-Akatemia, 2012
- Radiant Lotus Qigong, Daisy Lee, 2018
- Qigongin jatko- ja täydennyskoulutuksia eri organisaatioiden ja opettajien johdolla, näistä löytyy tarkemmin tietoa urheiluseura Sanbao Järvenpään sivuilta, jossa toimin qigong-ohjaajana.
Tieni kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion pariin
Tieni kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion pariin on ollut pitkä. Aloitin kiinalaiset lajit taijiquanin (taiji) peruskurssilla Sandokai ry:ssä vuonna 2002 ja olen edelleen mukana seuran toiminnassa. Seura vaihtoi nimeä vuonna 2013 ja se on nykyään Sanbao Järvenpää ry. Taijin lisäksi olen harjoitellut yiquania vuodesta 2002 alkaen. Qigong tuli mukaan ensin viikonloppuleireillä ja säännöllisemmin aloitin sen harjoittelun muutamaa vuotta taijiquanin ja yiquanin jälkeen. Kävin Pasi Pölösen järjestämän qigongin ohjaajakoululutuksen vuonna 2005 ja siitä lähtien olen myös säännöllisesti ohjannut sitä. Pidempiä 2,5 vuoden qigongin ohjaajakoulutuksia olen sen jälkeen käynyt kaksi Sensei Takashi Tsumuran ja Kauko Uusoksan ohjauksessa sekä runsaasti täydennyskoulutuksia. Ohjaan edelleen Sanbao Järvenpäässä qigong-harjoituksia torstaisin syys- ja kevätkaudella.
Matka kiinalaiseen ajattelutapaan jatkui fengshuin opinnoilla ja fengshuin saloihin sain oppini arkkitehti Kristiina Mäntyseltä. Tästä olikin sitten looginen jatkumo kiinalaisen lääketieteen ja akupunktiohoitajan opintohin Kiinalaisen lääketieteen akatemiassa, josta valmistuin keväällä 2021. Opintoihin sisältyi teoria- ja käytännön opintojen lisäksi laaja 507 tunnin kliininen harjoittelu Eiran sairaalan klinikalla sekä itsenäinen 800 tunnin harjoittelu, jonka suoritin noin kahdessa ja puolessa vuodessa opintojeni aikana. Opintoihin liittyivät tämän lisäksi pakolliset länsimaisen lääketieteen opinnot, jotka suoritin Itä-Suomen yliopistossa. Asahin ja Syvä Asahin ohjaajakoulutukset kävin Timo Klemolan ohjauksessa, joka on perustanut Asahi Akatemian. Olen käynyt myös hänen pitkän Funktionaalinen kehotietoisuus -koulutuksensa, joka oli loistava lisä ohjaajatyölleni.
Matka jatkuu edelleen ja Finnacun jäsenyyskin velvoittaa osallistumaan täydennyskoulutuksiin ja ylläpitämään sekä kehittämään ammattitaitoa tällä monipuolisella alalla.